landbrug i Danmark
Dansk landbrug er kendetegnet ved familieejede gårde og et stærkt fokus på dyrevelfærd. Den gennemsnitlige bedriftsstørrelse er lige under 15 hektar, og næsten 80 % af landets landbrugsareal anvendes til husdyrproduktion. Svin er den mest almindelige husdyrtype, efterfulgt af malkekøer og høns. Danske landmænd lægger stor vægt på dyrevelfærd, og landet har nogle af de strengeste dyrevelfærdslove i verden. F.eks. skal alle svin have adgang til udendørsarealer, og søer skal kunne vende sig frit i deres bokse. Som følge af disse høje standarder er dansk svinekød meget eftertragtet af forbrugere over hele verden. Ud over svinekød er Danmark også en stor producent af mejeriprodukter og æg. Landets største eksportmarked for landbrugsprodukter er Tyskland, efterfulgt af Storbritannien og Polen.
Den danske landbrugssektor er meget effektiv og produktiv, bl.a. takket være brugen af moderne teknologi. Mange landbrug bruger f.eks. GPS-styrede maskiner til at hjælpe med opgaver som f.eks. sprøjtning af afgrøder og udbringning af gødning. Denne type teknologi kan hjælpe landbrugerne med at reducere deres brug af kemikalier og spare tid på landbrugsopgaver.