Beregn forbrugetcheck75x75

Forbrugsberegneren, beregningsværktøjet, kan hjælpe indkøbsafdeling og køkkener med at beregne hvilke varer og hvor stor en mængde, de skal købe for at lave ernæringsrigtig mad til de forskellige målgrupper og i de rigtige mængder.

Med beregningsværktøjet kan I beregne indkøbsmængden fordelt på kategorier. I værktøjet bliver mængder og varegrupper tilpasset de officielle ernæringsanbefalinger for dansk institutionskost. Værktøjet kan passe til alle økologimål. Brug evt. tilbudslisten for det ønskede økologimål til at udvælge de økologiske varegrupper.

Lokale varer

I værktøjet kan I se hvilke varer og hvilke mængder, der er behov for.
Det kan I sammenholde med potentialet for fødevareproduktionen i det lokale område.

Hvordan bruger I forbrugsberegneren?

I skal vide hvem og hvor mange, der skal spise maden på de offentlige institutioner
  • Indtast antal spisende pr. dag
  • Tjek antallet af åbningsdage og ret hvis det afviger fra det, der er tastet
  • Ved daginstitutioner skal I udfylde hvor mange voksne, der spiser et fuldt eller et pædagogisk måltid.
  • Hvis I ikke kender fordelingen af småtspisende ved ældre og sociale institutioner, kan I dele antallet 50 % småtspisende / 50% normalt spisende.
Download forbrugsberegnerenDownload baggrund for forbrugsberegneren

Sortimentsudbud og tilbudslisteudbud

I kan læse, hvordan I tilpasser resultaterne fra forbrugsberegneren i forhold til den type udbud, I vælger, under Behovskortlægning for sortimentsudbud og tilbudslisteudbud.