Fordele og ulemper ved et sortimentsudbud

Et sortimentsudbud er et udbud, der konkurrenceudsætter hele eller meget store dele af en leverandørs sortiment.

Fordele

Et sortimentsudbud giver
  • køkkenerne mulighed for at købe de økologiske og lokale varer, der indgår i leverandørens sortiment
  • køkkenerne mulighed for at finde og afprøve nye varer.
  • Mulighed for at nye varer kan komme ind i sortimentet og med det samme være omfattet af den gældende rabataftale
  • køkkenerne adgang til leverandørtilbud og producentkampagner
  • Mulighed for at handle til dagspriser minus rabat og giver dermed køkkenerne motivation til at købe ind efter sæson og tilbud, hvorved de optimerer deres indkøb i forhold til budgettet.

Ulemper

Sortimentsudbud
  • samler ikke volumen på få varer, så leverandøren kan ikke forhandle bedre priser fra sine underleverandører
  • kræver at køkkenerne og indkøberne selv holder øje med prisen på varen, der kan ændre sig dagligt
  • kan give udfordringer, når man skal sammensætte indkøbskurven og knytte mængder til den, som repræsenterer det forventede fremtidige indkøb.