check75x75Baggrund for projektet Kloge Fødevareindkøb

Kloge Fødevareindkøb er et projekt hvis formål er at yde rådgivning og vejledning, der kan omsætte denne interesse til en praksis, hvor økologiske og lokale fødevarer udgør en større andel af de offentlige fødevareindkøb.

Projekt Kloge Fødevareindkøb afsluttes med udgangen af 2016, men her på klogefødevarer.dk har vi samlet vejledninger, værktøjer og cases, som i de kommende år kan være til inspiration og støtte for offentlige indkøbere af fødevarer og de øvrige aktører på området.

Økologiske og lokale råvarer i de offentlige køkkener kræver mere end en indkøbsaftale arbejdet med at få flere økologiske og lokale råvarer i de offentlige køkkener kræver mere end en indkøbsaftale. Det er en kompleks og dynamisk proces, hvor succesen afhænger af samspillet mellem forskellige aktører. Derfor inddrager klogefødevarer.dk et bredere perspektiv end blot det rent indkøbefaglige, her vil vi også se på sammenhængen i mellem nye eller tilpassede indkøbsaftaler og behovet for:

  • Klare politiske målsætninger
  • Køkkenfaglig kompetence
  • Nye markedsmuligheder
  • Dialog med leverandører
  • Borgerinddragelse og slutbrugerfokus

Læs mere om projektet på Madkulturens hjemmeside.