Udbuddetcheck75x75

Udbuddet i Ängelholms Kommun adskiller sig markant fra de fleste danske udbud. Der er flere delaftaler og mere specificerede krav.

Grundlæggende ønsker de at have et varesortiment af god kvalitet med rene råvarer, der har så få tilsætningsstoffer som muligt, højere krav til dyrevelfærd, fokus på miljø og så lokalt produceret som muligt.

Opdeling i total- og delaftaler
I Ängelholms Kommun har de delt deres udbud op i en hovedleverandør/totalleverandør, fersk fisk, fersk kød, fersk charcuteri, æg og is.

Hertil har de delt deres frugt og grøntudbud op i kartofler, friske kartofler, løg, gulerødder, sæsonæbler, sæsonpærer og øvrig frugt og grønt.

Udbuddene er delt op efter hvilke leverandører, der er på markedet. Blandt andet er der en lokal isproducent, som de gerne ville give mulighed for at byde ind på aftalen, hvorfor de lavede et separat isudbud. Se hvordan man kan gøre det under Meget smalle delaftaler

Mere specifikke krav er fx krav om, at transporten til slagteri for dyr må være på maks. 8 timer, eller at pølser skal indeholde minimum 48 % kød.

Det meget gennemarbejdede udbud har betydet, at alt fersk kød og fjerkræ er svensk, gris og okse primært fra Skåne. Kartofler er fra Halmstad, gulerødder fra Strövelstorp, og isen er fra Ängelholm, ligesom de har svenske æbler og pærer, når det er sæson.

Den nationale svenske lovgivning stiller skrappere krav til dyrevelfærd end den danske. Det giver væsentlig bedre muligheder for, på lovlig v
is, at få svensk kød på de offentlige tallerkner. Lignende muligheder vil der være i Danmark ved krav om produkter certificeret af Dyrenes Beskyttelse.