check75x75

En 60% økologisk ø

I 2011 satte Bornholms Regionskommune sig det ambitiøse mål, at maden i de offentlige gryder skulle være 60% økologisk inden udgangen af 2016.

Omlægning med hjælp fra Økologifremmeordningen

Arbejdet blev skudt i gang ved hjælp af puljemidler fra NaturErhvervstyrelsen (NAER), som på dette tidspunkt havde midler som kommuner, regioner og statslige institutioner kunne søge i samarbejde med en omlægningsaktør, hvis man havde et ønske om at omlægge de offentlige køkkener til økologi.

Hele øen er med i arbejdet

Bornholmerne startede en lang, visionær og målrettet proces, som involverede hele øens fødevarebranche; landbrug, leverandører, regionskommune og naturligvis køkkenerne.

Inden bornholmerne gik i gang, besluttede borgmesteren at igangsætte en screening af køkkenernes økologiske potentiale, som viste, at de kunne nå 60% økologi uden at øge budgetterne.